Wavefront (PTA) Ooglaserbehandeling

Wavefront (PTA) Ooglaserbehandeling

(Zyoptix, Zywave, Q-Vision, PTA)

Ieder mens is uniek het zelfde geldt voor DNA, vingerafdrukken en voor uw ogen, elke iris is uniek met Wavefront kan men een ooglaser behandeling persoonlijk op maat maken. Een Wavefront (PTA) Ooglaserbehandeling is dus persoonlijk.

Met de traditionele meet methoden kan men normale oogafwijkingen zoals een sferische of een cilindrische afwijking goed vaststellen en behandelen.  Wavefront is een gepersonaliseerde ooglaser behandeling  waarmee men met een speciale softwaremethode driedimensionaal plaatjes van het hoornvlies maakt, daardoor kunnen optische oogafwijkingen nog beter vastgesteld worden. Dus met deze ooglaser behandeling kunnen oogafwijkingen nog nauwkeuriger gemeten en gecorrigeerd worden dan met de standaard methode, hierdoor kan er een beter zicht resultaat behaald worden dan er met contactlenzen of een bril ooit mogelijk is.

Doordat de oogmeting zo nauwkeurig gebeurt, behandeld men alleen waar nodig is daardoor is er een hoornvlies besparing van 15 tot 25 %.
Deze behandel methode gaat normaal gesproken in combinatie met een PRK, Lasek, Lasik, Epi-Lasik, of Intralase ooglaser behandeling. Met deze methode kan bijziendheid en verziendheid verholpen worden, maar ook als u een dunne hoornvlies, grote pupillen heeft of nachtblind bent kan Wavefront een oplossing zijn.

Doordat producenten vaak eigen merknamen aan de zelfde behandelmethoden geven gebruiken klinieken vaak ook de namen die de producenten (leveranciers) gebruiken. Merknamen voor PTA (Personalised Treatment Advanced) of Wavefront zijn: Zyoptix (Bausch & Lombs), Zywave, Q-Vision.

De kosten

De kosten kunnen per kliniek verschillen u moet precies weten welke kosten er in de tarieven zijn verwerkt te beginnen bij het consult is deze gratis, indien noodzakelijk wat kost een overnachting, zijn er nog bij komende kosten, is de prijs inclusief de na controle. De service, kwaliteit en uitstraling van de kliniek moeten ook betaald worden. Welke garantie krijgt u en wat houdt dat in o.a. garantie bij mogelijke complicaties of een herstel operatie voor wie zijn deze kosten?

Zorg dat u door een ervaren en deskundige oogarts behandeld wordt. Laat u tijdens een consult goed voorlichten en zorg dat u volledig geïnformeerd bent over eventuele risico’s van zo een behandeling.

De prijzen kunnen per kliniek erg verschillen, voor prijzen zie ooglaserkosten.nl