Lasik behandeling

Vooronderzoek

lasik 2

Laser behandeling

De oogarts kan bekijken of een ooglaser behandeling bij u uitgevoerd kan worden en welke ingreep het beste bij u past. Een ooglaser behandelingen behandeling begint vaak met een quickscan hier wordt bekeken of uw ogen geschikt zijn voor zo een behandeling, daarna volgt er een uitgebreid onderzoek hier worden er diverse metingen en onderzoekingen verricht. De oogarts kan u verder informeren over het te verwachten resultaat of het gewenste resultaat haalbaar is, de voor- en nadelen, de risico’s van zo een ingreep, de mogelijke complicaties, wanneer u naar huis mag, de nazorg en de controles, als u zelf auto mag rijden voor of na het voor onderzoek of ingreep. Bij gebruik van contactlenzen mogen deze een aantal dagen/weken voor het onderzoek niet gedragen worden. Voor zachte contactlenzen geldt een periode van ongeveer twee weken en voor harde contactlenzen ongeveer een maand maar uw behandeld oogarts kan u hier meer over informeren.

Lasik (Laser Assisted In Situ Keratomileusis) ooglaserbehandeling

 

Een  microkeratoom

Een microkeratoom

Voordat de behandeling start wordt het oog eerst verdoofd met oogdruppels. Een Lasik behandeling gebeurt met een mesje een microkeratoom (dit is een zeer nauwkeurig snijapparaat) of met behulp van een laser de Intralase lasik ooglaser behandeling het voordeel van een Intralase lasik behandeling is dat er nog nauwkeuriger gesneden kan worden, maar bij beide behandelingen wordt een deel van het hoornvlies losgemaakt en opengeklapt (het flapje). Daarna wordt met behulp van een laser (de excimer laser) de ingreep uitgevoerd, door een dun laagje van het hoornvlies te verwijderen verandert de sterkte van het oog, daardoor krijgt men de gewenste kromming en wordt de afwijking van het oog gecorrigeerd. Na de behandeling wordt het flapje terug geplaatst, dit heeft enige tijd nodig om te herstellen. Om deze redenen mag u tijdens de herstel periode niet in uw ogen wrijven, voorzichtig douchen en niet zwemmen of een vechtsport beoefenen. Het gezicht vermogen hersteld zich vrij snel na een dag kunt u al vrij goed zien. Normaal gesproken zult u weinig pijn hebben tijdens en na deze behandeling. Het is een behandeling poliklinische ingreep. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten per oog. Met de Lasik methode kunnen mensen die bijziend en verziend zijn geholpen worden met een brilsterkte van ongeveer +4 D tot ongeveer -8 dioptrie en een cilinderafwijking (astigmatisme) tot +/-5 dioptrie. De leeftijdsgrens ligt tussen de 18 en de 65 jaar. De boven genoemde brilsterktes en leeftijdgrenzen zijn globaal omdat dit per ooglaser kliniek kan verschillen. Om een ooglaser behandeling te ondergaan moet u de afgelopen periode een stabiele brilsterkte hebben gehad van minimaal 1 jaar.

Lasik vs FEMTOLASIK

Lasik vs FEMTOLASIK

Het verschil tussen een Lasik en een Intralase lasik ooglaser behandeling: De Lasik behandeling is een oudere behandel methode dan de Intralase lasik ooglaser behandeling. Doordat er met de Intralase lasik nauwkeuriger gesneden kan worden wordt de kans op complicaties verkleind. Het verschil tussen Lasik en intralase lasik is dus het flapje, bij lasik gebeurt dit met een mesje (een mikrokeratoom) en bij Intralase lasik gebeurd dit met een laser.

Het verschil tussen PRK en Lasik behandeling bij een PKR behandeling wordt met behulp van alcohol het hoornvlies (epitheel) verwijderd deze kan na de behandeling niet meer terug geplaatst worden. Bij een Lasik behandeling wordt met behulp van een mesje (een microkeratoom) een flapje gemaakt die na de behandeling terug geplaatst kan worden. Een Lasik behandeling is verder minder pijnlijk en het genezing proces verloopt sneller.

De kosten

De kosten kunnen per kliniek verschillen u moet precies weten welke kosten er in de tarieven zijn verwerkt te beginnen bij het consult is deze gratis, indien noodzakelijk wat kost een overnachting, zijn er nog bij komende kosten, is de prijs inclusief de na controle. De service, kwaliteit en uitstraling van de kliniek moeten ook betaald worden. Welke garantie krijgt u en wat houdt dat in o.a. garantie bij mogelijke complicaties of een herstel operatie voor wie zijn deze kosten? Zorg dat u door een ervaren en deskundige oogarts behandeld wordt. Laat u tijdens een consult goed voorlichten en zorg dat u volledig geïnformeerd bent over eventuele risico’s van zo een behandeling.